Onze Filosofie

Specialistisch en Samen Sterk

Specialisatie en kleinschaligheid, waarbij elk bedrijf zelfstandig opereert en tegelijkertijd samenwerkt. Wij geloven in de kracht van specialisatie voor succes op IT-gebied. Met de Sesos IT Group als de alles verbindende schakel, werken de zelfstandige IT-ondernemingen nauw samen, waardoor ze profiteren van elkaars specialismen.

“Je ziet dat steeds meer van onze klanten zoeken naar specialisatie en kleinschaligheid maar tegelijkertijd wel de zekerheid willen hebben van een stabiele organisatie die support, financiële stabiliteit en andere zaken waarborgt. De focus op waar je goed in bent, maakt iets tot een succes. Dus ieder in zijn eigen kracht, maar samen sterk.”


 

Van florerende IT-ondernemingen tot de oprichting van een holding: de Sesos IT Group

Oprichting

Tijdens de lockdown van 2020, tijdens een autorit van Spanje naar Nederland, ontstond het idee voor de oprichting van de Sesos IT Group. Het vliegverkeer lag door de lockdown plat en daarom besloten Jan Vlasveld en Sjef Mulders om met een huurauto terug te reizen naar Nederland. Deze bewuste autorit van 2000 km leidde tot de oprichting van het overkoepelende bedrijf.

Met een achtergrond in de IT-business en een eerdere samenwerking, bundelden beide heren hun krachten. Ze wilden synergie creëren tussen hun bestaande IT-bedrijven en zo ontstond de Sesos IT Group. SESOS is het Spaanse woord voor hersenen, in het Engels brains wat weer goed aansluit op de namen van enkele van de bedrijven die onder de paraplu van SESOS hangen, zoals: BrainCap, BrainSys en Brainzs. Hiermee is de overkoepelende kracht achter diverse zelfstandige IT- en servicebedrijven een feit.

De kracht van Specialisatie en Samenwerking

Klantgerichte IT oplossingen voor diverse sectoren

De SESOS IT Group is de overkoepelende paraplu voor diverse zelfstandige IT- en servicebedrijven met in totaal een kleine tweehonderd medewerkers. Met elkaar bieden de onderdelen BrainCap, BrainSys, BrainSys Managed ICT Services, Brainzs, EXBsoftware en GRCcontrol brede ondersteuning in IT dienstverlening.

Ontdek onze bedrijven

Ieder z’n eigen expertise

Hoewel elk bedrijf zelfstandig is en beschikt over eigen klanten en specifieke expertise, maken de bedrijven zeker gebruik van elkaars specialismen om zo hun klanten beter te ondersteunen op IT-gebied. Door complementaire teams in te zetten, biedt Sesos IT Group een diversiteit aan IT-oplossingen aan diverse sectoren.

 • BrainCap

  BrainCap is specialist op het gebied van werken in de IT. Wij helpen onze opdrachtgevers aan de juiste kandidaten door het detacheren van goed opgeleide professionals. Ons team bestaat uit bijna 100 denkers en doeners, die binnen hun vakgebied stuk voor stuk specialisten zijn. Wij hebben klanten in publieke sector, industriële bedrijven en zakelijke dienstverleners.

 • BrainSys

  BrainSys is expert op het gebied van ERP- en complementaire oplossingen voor productie- en servicebedrijven. Onze consultants helpen onze klanten met het automatiseren van hun processen aan de hand van geïntegreerde standaardoplossingen. Zo zorgen we ervoor dat processen efficiënt draaien.

 • BrainSys Managed ICT Services

  BrainSys Managed ICT Services zorgt voor een veilige werkplek in zowel IT als OT infrastructuren. Schaalbaar en flexibel middels Cloudservices, tegen beheersbare kosten. Zo zorgen wij ervoor dat onze klanten volledig inzicht hebben in hun informatiestromen, hun systemen always on zijn en Cyberweerbaar.

 • Brainzs

  Brainzs is recruitment specialist voor supply chain, logistieke- en productiebedrijven in het MKB. Wij hebben kennis van deze markt, kennen onze klanten en beschikken over een groot netwerk van kandidaten waaruit we kunnen putten. De kandidaten die we plaatsen zijn ervaren medewerkers, met ruim voldoende werkervaring en beschikken over het juiste opleidingsniveau.

 • GRCcontrol

  GRCControl is specialist in een SaaS-oplossing voor Privacy- en informatiebeveiliging, IT-risicomanagement, interne beheersing en het aantonen hiervan over een veelvoud van normen en wet- en regelgeving. We hebben klanten in de overheid, zorg, bouw & infra en automotive.

 • EXB Software

  EXB Software ontwikkelt web-based software voor governance, risk, compliance, quality, incident en audit management en business intelligence & reporting. EXB 360° Softwareoplossingen worden zowel door kleine en middelgrote, als grote organisaties gebruikt.

 • Neem contact op

  Foto van

  Hanneke Stoker

  Marketing Manager

  M: info@sesositgroup.nl

  "*" indicates required fields

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Het laaste nieuws

  • GRC partnership met microsoft en azure

   GRCcontrol vernieuwt Microsoft Partnership

   GRCcontrol vernieuwt Microsoft Partnership voor 2024 Nieuws van GRCcontrol GRCcontrol B.V. heeft het Microsoft Partnership voor 2024 vernieuwd! Hiermee kan GRCcontrol de betrokkenheid voor innovatie voortzetten door gebruik te maken van Microsoftdiensten, met name Azure. Deze Microsoft diensten bieden een veilige en betrouwbare basis voor de dienstverlening en de hosting van onze GRCcontrol cloud-oplossing.

   30 January 2024
  • BrainSys Industrysuite met C&S

   BrainSys breidt portfolio uit met Managed ICT diensten

   BrainSys breidt portfolio uit met Managed ICT diensten Nieuws van BrainSys Met de komst van BrainSys Managed ICT Services per 1 januari 2024 binnen BrainSys is het nu mogelijk om productieklanten te voorzien van Managed ICT diensten. In de BrainSys Industry Suite worden deze diensten samengevat onder de naam Cloud & Security.

   9 January 2024
  • BrainSessie over OT-security

   Hoe cyberproof is uw productieomgeving? BrainSessie van BrainSys en BrainCap Op 26 september vond de BrainSessie plaats over OT-security. Een mooi initiatief waarin onze bedrijven BrainSys en BrainCap de samenwerking opzochten om voor onze relaties het thema cybersecurity te bespreken.

   27 September 2023
  • Inspirerende Factory meets Factory

   Factory meets Factory Hét event voor producerende bedrijven event van BrainSys Op dinsdag 27 juni verwelkomden we een groot aantal producerende bedrijven en partners live in de Prodentfabriek in Amersfoort voor het jaarlijkse BrainSys event “Factory meets Factory”. De bezoekers genoten van een dag vol praktijkgerichte, informatieve en inspirerende sessies. Hoe kunt u als productiebedrijf verduurzamen en toch slim en succesvol produceren? Hoe zorgt u voor een beter en efficiënter productieproces om zo in te spelen op de klantwensen? Hoe voldoet u aan alle wet- en regelgeving? Hoe zorgt u voor leverbetrouwbaarheid? Hoe tackelt u cybersecurity? Onze klanten vertelden hoe zij omgaan met deze uitdagingen en welke softwareoplossingen zij gebruiken om die uitdagingen aan te pakken.

   11 July 2023
  • BrainSys wint awards

   BrainSys pakt titel Exactpartner van het jaar Nieuws van BrainSys Tijdens de 35e editie van het Exact Partner van het jaar event worden traditiegetrouw door Exact diverse awards uitgereikt. Met 3 nominaties op zak vertrokken een aantal collega’s van BrainSys naar Cuijk om uiteindelijk met twee felbegeerde awards naar huis te gaan. BrainSys is winnaar van zowel de Customer Success Award als de Partner van het jaar Award. Een prestatie om trots op te zijn.

   31 March 2023
  • Welkom GRCcontrol

   GRCcontrol per 1 augustus 2022 onderdeel van de Sesos IT Group Overname nieuws Per 1 augustus 2022 maakt GRCcontrol BV met de gelijknamige GRC tool deel uit van de Sesos IT Group. Met de acquisitie van de activiteiten van het voormalige Complions BV wordt de GRC propositie binnen de groep verder versterkt. Gerenommeerde bedrijven maken reeds gebruik van de GRCcontrol tool. Met de bundeling van krachten wordt bovendien de innovatiekracht en schaalbaarheid vergroot.

   1 August 2022